ПОТЕБЕНЬКО СПРОСТОВУЄ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ВІДСТАВКУ. КІНАХ ЗАКЛИКАЄ ДО "ОПТИМАЛЬНОГО РІШЕННЯ"

Вівторок, 8 січня 2002, 15:14
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько спростовує повідомлення ряду ЗМІ про свою відставку.

На прес-конференції у вівторок у Києві генпрокурор зазначив, що поява подібної інформації є "спланованою акцією, за якою стоять певні особи, які сподіваються уникнути відповідальності за скоєні дії".

"Я здогадуюся, хто це", - підкреслив Потебенько, не назвавши конкретних прізвищ. Відповідаючи на питання журналістів про можливість його відставки в зв'язку з тим, що він дав згоду на участь у парламентських виборах за партійним списком Компартії, Потебенько зазначив, що участь у виборчій кампанії саме за партійним списком, а не за мажоритарним округом, дає можливість продовжити роботу на посаді генпрокурора.

"Вибори не будуть впливати на роботу Генпрокуратури, і я буду виступати тільки в інтересах держави", - сказав він.

Говорячи про необхідність залишити пост у разі отримання депутатського мандата, Потебенько зазначив, що в цьому випадку він вчинить "як того вимагає закон".

Зі слів генпрокурора, він буде залишатися на своїй посаді "скільки треба буде державі". Потебенько також вважає, що, у разі звільнення з посади, всі його заступники гідні стати його наступниками.

Тим часом прем'єр-міністр України Анатолій Кінах заявив у вівторок вдень, що даних про підписання указу президента України про звільнення генерального прокурора України Михайла Потебенька на сьогодні немає.

Він висловив думку, що ситуацію, яка склалася навколо можливої відставки Потебенька, "необхідно розглядати не тільки з політичної точки зору, але й виходячи з професійних і громадянських якостей особи генерального прокурора".

Кінах висловив упевненість, що і президент, і генпрокурор знайдуть "оптимальне" вирішення цієї ситуації з тим, щоб "не принижуючи ні професійної, ні політичної, ні людської гідності (Потебенька), прийняти збалансоване рішення".

На думку прем'єра, саме такі підходи повинні зміцнювати громадянське суспільство і прозорість державної політики в цілому. Як вважає Кінах, "саме так буде зроблено по відношенню до генерального прокурора", який "заслуговує на все, щоб у цій ситуації було дотримано всіх норм людської та професійної гідності - як генерального прокурора, так і громадянина, який має право на свій вибір".

УНІАН, Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування