Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Гетьмана буде передана в суд до кінця січня

Вівторок, 8 січня 2002, 16:56
До кінця поточного місяця Генеральна прокуратура України направить в суд карну справу про вбивство голови біржового комітету Української міжбанківської валютної біржі, екс-голови Нацбанку Вадима Гетьмана. Про це заявив на прес-конференції у вівторок у Києві генеральний прокурор України Михайло Потебенько.

Як додав заступник, що був присутнім на прес-конференції генпрокурора Микола Обиход, з матеріалами справи зараз знайомляться 8 обвинувачених. "До кінця цього місяця справа буде закінчена з подальшим направленням до суду", - зазначив він.

Генпрокурор уточнив, що підсудність даної справи визначить Верховний суд України. "Справу - розкрито, прокуратура справилася разом з органами МВС і СБУ", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, Гетьман був убитий 22 квітня 1998 року в ліфті свого будинку у Києві. У кінці лютого 2001 року правоохоронні органи України оголосили про затримання трьох осіб, причетних до вбивства Гетьмана. Один з них був затриманий в Росії, двоє інших - в Україні.

За даними міліції, затримані причетні і до інших злочинів. У серпні 2001 року Потебенько заявив, що до вбивства Гетьмана як замовник причетний депутат Верховної Ради України нинішнього скликання - екс-прем'єр країни, що знаходиться в США, Павло Лазаренко. При цьому Лазаренко, за даними прокуратури, також причетний до організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

У травні 2000 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу відносно Лазаренка, що вже знаходився в США, з обвинувачення в організації умисного вбивства з корисними мотивом народного депутата Євгена Щербаня та організації підготовки умисного вбивства на замовлення, яке мала здійснити організована злочинна група відносно ще двох державних службовців високого рангу.

Київська міськпрокуратура в ході розслідування здійснення злочинним угрупування, пов'язаного з діяльністю ТОВ "Топ-Сервіс", 17-ти злочинів, в тому числі заказних вбивств, вилучила комп'ютерний файл, який дає основи припускати, що угрупування мало відношення до вбивства Гетьмана. Безпосередньо керівнику ТОВ "Топ-Сервіс" Ігореві Шагину інкримінується участь в 12-ти злочинах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування