У кримських виборців буде 3 зайвих години для голосування

Вівторок, 8 січня 2002, 17:45
Партія Слов'янської єдності і громадське об'єднання "Вільний вибір" звернулися із заявою до Прокурора Автономної Республіки Крим з приводу порушень, допущених місцевим Виборчкомом.

У скарзі зазначено, що, створюючи виборчі округи, Виборчком Криму порушив законодавчу норму про те, що відхилення числа виборців від середнього числа виборців в одномандатному виборчому окрузі не може перевищувати 10% (У цей час середня кількість виборців в одномандатному виборчому округу в Криму становить 15152,17 чол. - УП).

Зокрема, говориться в заяві, неприпустимо занижена кількість виборців в 2-х виборчих округах, а завищено - в шести округах. На думку Партії Слов'янської єдності і громадського об'єднання "Вільний вибір", це "створює нерівні умови для виборців і кандидатів в залежності від місця проживання в автономії".

Крім того, в заяві до Прокурора АРК зазначено, що Виборчком Криму під час нарізки виборчих округів дав можливість мешканцям деяких сімферопольських вулиць проголосувати двічі: вул. Полтавська включена одночасно в округи №33 і №36, вул. Міллера - в округи №25 і №28 і вул. Громадянська - в округи №25 і №26. Проте виборці з двоповерхового будинку №21-А по вул. Шполянській взагалі позбавлені права голосу, так як не включені в межі жодного виборчого округу.

Ще один казус, помічений Партією Слов'янської єдності і громадським об'єднанням "Вільний вибір", полягає в тому, що кримські виборці будуть голосувати на 3 години довше, ніж в інших регіонах України. Місцевий Виборчком, в порушення чинного законодавства про вибори в ВР АРК, встановив, що 31 березня виборчі дільниці в Криму будуть працювати не з 8 до 20 годин, а з 7 до 22 годин.

У зв'язку з цими порушеннями представники партій вимагають від Прокурора Криму "зобов'язати Виборчу комісію Автономної Республіки Крим суворо дотримувати чинне законодавство України".


Крим, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування