Ігор Бакай, як і брат, балотуватиметься на Рівненщині. Він поклявся не красти у своєму окрузі

Вівторок, 8 січня 2002, 21:52
Народний депутат Ігор Бакай не збирається повертатися на округ, за яким він став депутатом чинної Верховної Ради. Колишній голова правління НАК "Нафтогаз України" у своїх виборчих симпатіях поступово просувається на Захід, повідомляє українська служба радіо "Свобода". Вперше депутатом Ігор Бакай був обраний на Київщині, потім на Житомирщині. Нині ж він замелькав на Рівненщині. Принаймні, там його можна зустріти частіше, ніж у Верховній Раді.

На зустрічі в Рівному потенційний кандидат повідомив, що його представництва у парламенті від цього міста прагнуть близько сотні організацій, насамперед кампанія "Укргазсервіс", яку очолює його брат, котрий балотуватиметься в Острозі. Серед перелічених структур на свою підтримку Бакай також назвав два університети і рідну школу. До 15 років Бакай мешкав у Рівному і закінчив Березнівський лісотехнічний технікум.

"Я вам даю чесне слово, що я на Рівненщині нічого не приватизував, я вас на жодну копійку не ошукав і, повірте, не збираюся цього робити. Я тут не маю базарів, магазинів, але я знаю, як все це можна робити дешевше, як це робити правильно. Якщо ви захочете, я буду таким помічником у вас. Даю вам слово. Я ніколи не був комуністом і соціалістом.

Колись давно, коли тільки почалася перебудова і мій батько знав, що я їду за кордон, казав: "Синку, їдь з цієї країни, з цих совєтів і ніколи сюди не повертайся".

Втім за кордоном, принаймні у Сполучених Штатах, Ігоря Бакая не чекають. Йому свого часу не дозволили в’їзд до США через оборудки з нерухомістю. Ігор Бакай вважає, що ця причина є формальною, а на території України він зробить більше корисного. Не боїться він і визнання автентичними записів майора Мельниченка, на яких президент веде розмову з Миколою Азаровим про 100 мільйонів доларів, вивезених Бакаєм, і депутатських розслідувань з приводу крадіжки депутатської власності. Ігор Бакай вважає ці факти "чорним піаром" і готовий поборотися за щастя мешканців Рівного.

Українська служба радіо "Свобода"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування