Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Врятовані від розформування фракції "Реформи-конгрес" і НРУ

Середа, 9 січня 2002, 10:40
У Верховній Раді України продовжуються міжфракційні перестановки. У ході ранкового засідання в середу спікер парламенту Іван Плющ повідомив про вихід народного депутата Романа Безсмертного з фракції Народно-демократичної партії України і його входження у фракцію "Реформи-Конгрес".

Плющ також повідомив, що з фракції Українського Народного Руху вийшов народний депутат Василь Червоній, який увійшов до фракції Народного Руху України. Крім того, з фракції НРУ вийшов Василь Шепа, у фракцію УНР увійшов Борис Безпалий, а у фракцію "Солідарність" - Віктор Развадовський.

Таким чином, нині найбільша кількість членів нараховує фракція Компартії - 113 депутатів. До фракції "Трудова Україна" входить 38 парламентаріїв, СДПУ(О) - 32, "Батьківщина" і "Регіони України" - по 24, УНР - 22, "Солідарність" - 21, фракції "Єдність" і Соцпартії - по 18, у фракції "Демсоюз", "Яблуко", НДП і Партії зелених України - по 15, фракції НРУ і "Реформи-Конгрес" - по 14 парламентаріїв.

Як повідомлялося раніше, представник фракції УНР Червоній був делегований у фракцію НРУ рішенням президії Центрального проводу УНР, з тим, щоб не допустити "розвалу" фракції НРУ (згідно з регламентом, мінімальну кількість членів фракції повинна становити 14 осіб, в іншому випадку вони підлягають розпуску).

Минулого тижня дві парламентські фракції - НРУ (Шепа заявив про вихід ще в грудні) і "Реформи-Конгрес" (після виходу Безпалого) - нараховували по 13 депутатів.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування