Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"За єдУ" вважає, що немає підстав для створення слідчої комісії по справі ДТП Литвина

Середа, 9 січня 2002, 17:01
Депутатське об'єднання "За єдину Україну!" виступило із заявою, в якій просить правоохоронні органи країни надати детальну інформацію про хід розслідування обставин автокатастрофи, в якій постраждав глава адміністрації президента, лідер блоку Володимир Литвин.

У заяві, текст якого переданий агентству "Інтерфакс-Україна", також міститься прохання до Служби безпеки України "зробити висновок: це була випадкова дорожньо-транспортна пригода чи замах на життя політичного лідера".

Депутати об'єднання виступають проти створення парламентської слідчої комісії з розслідування обставин ДТП у зв'язку "з відсутністю достатньої нормативної бази і надто низькою ефективністю роботи попередніх комісій".

"Пропозицію про створення тимчасової слідчої комісії ми трактуємо як вид політичної технології, за допомогою якого опозиційні державної влади сили прагнуть отримати додаткову можливість заявити про себе напередодні виборів і чинити тиск на правоохоронні органи у ході слідства", - говориться у заяві.

Об'єднання зазначає, що "журналісти деяких ЗМІ і окремі політики у зв'язку з автокатастрофою також активно висувають і обговорюють різноманітні, а, іноді, протилежні версії, чим навмисно загострюють увагу громадськості і штучно нагнітають навколо них пристрасті громадської думки".

Депутатське об'єднання "За єдину Україну" "вважає передчасним які-небудь коментарі з цього приводу і повністю покладається на результати розслідування транспортної пригоди правоохоронними органами".

Заяву підписали голова фракцій Народно-демократичної партії Олександр Карпов, керівник фракції "Трудова Україна" Ігор Шаров і голова фракції Партії регіонів "Регіони України" Володимир Рибак, які входять в об'єднання.

Як повідомлялося раніше, 29 грудня минулого року машина глави президентської адміністрації зіткнулася з автомобілем, що виїхав на зустрічну смугу на 19 кілометрі автотраси Київ-Обухів.

За попередньою версією, винуватцем зіткнення був автомобіль "Жигулі", що раптово виїхав на смугу зустрічного руху перед машиною глави адміністрації. Литвин був госпіталізований до клінічної лікарні "Феофанія" зі струсом мозку. За фактом ДТП порушена кримінальна справа.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування