МЕДВЕДЧУК УПЕВНЕНИЙ, ЩО У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ ПОВИННА БУТИ СТВОРЕНА МІЖНАРОДНА КОМІСІЯ

Середа, 9 січня 2002, 22:50
Екс-перший віце-спікер Віктор Медведчук вважає, що міжнародна комісія з розслідування справи Гонгадзе "повинна бути створена, враховуючи відповідне рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи". Комісія може бути створена "в рамках чинного законодавства України", заявив заслужений юрист України, доктор юридичних наук Віктор Медведчук на прес-конференції в середу вдень у Києві.

З його слів, представники такої комісії за законами України зможуть брати участь "починаючи від проведення експертиз і закінчуючи окремими слідчими діями". "Це все повинно проводитися зі згоди і відповідно до норм кримінально-процесуального законодавства".

"Фактично треба відкрити і зробити прозорими всі слідчі дії з участю цих фахівців". На думку Медведчука, експерти можуть брати участь в розслідуванні як "пасивно", так і "активно". "Вони будуть бачити [як проводиться розслідування] і говорити: цей механізм неправильний, тут розслідування проведено не повністю. Або навпаки – висновки не відповідають дослідницькій частині або предмету дослідження".

Медведчук також вважає, що Генпрокуратура не висловлювалася проти створення комісії. "Хто сказав, що вона проти? Мені здається, що Потебенько і Баганець заявили, що вони не проти надання допомоги при створенні такої комісії. Та вони й не можуть бути проти. Це юридичний нонсенс. Якщо є рішення такої впливової міжнародної організації, то така комісія повинна бути створена. Все інше – в рамках нашого законодавства. Тут немає ніяких правових підстав заперечувати", - зазначив Медведчук.

УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування