Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко візьме участь у засіданні Верховного суду?

П'ятниця, 1 лютого 2002, 10:50
Позов Соціалістичної партії на рішення Центрвиборчкому відмовити в реєстрації колишнього офіцера держохорони Миколи Мельниченка кандидатом у народні депутати розгляне Верховний суд України.

Як стало відомо у четвер, засідання заплановано на 5 лютого. Не виключено, що Мельниченко може взяти в ньому безпосередню участь, повідомляє "Німецька хвиля". Як заявив адвокат Мельниченка в Україні Сергій Салов, це можливо, якщо голова ЦВК Михайло Рябець гарантує безпеку висуванцю соціалістів.

Раніше генпрокуратура обіцяла затримати Мельничненка, як тільки він з'явиться в Україні. Зараз колишній майор держохорони, який у 2000 році став ініціатором "касетного скандалу", перебуває в США, де йому було надано політичний притулок.

Тиждень тому ЦВК відмовилася зареєструвати Миколу Мельниченка кандидатом від Соцпартії на майбутніх парламентських виборах, пославшися на недостовірні дані про його місце прожиття., а також про термін його проживання в Україні протягом останніх п'яти років.

Як повідомила агентству Інтерфакс-Україна керівниця прес-служби Верховного Суду Ліана Шляпошникова, зараз надані документи вивчають судді Верховного суду щодо відповідності їх оформлення вимогам закону – за змістом та за формою.

Міністерство юстиції зробило висновок для ЦВК, що Мельниченко "не витримав вимог закону про постійне проживання на території України протягом 5 років".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...