Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК - голові кримського Виборчкому: "чи то можна, чи то ні "

П'ятниця, 1 лютого 2002, 12:15
Голова Виборчої комісії Криму не отримав "розумної відповіді від членів ЦВК" з приводу того, чи може він одночасно висуватися в народні депутати України.

Про це Іван Поляков повідомив журналістам, підтвердивши ще раз, що він збирається залишатися і головою кримського Виборчкому, і кандидатом в депутати українського парламенту. "Ніяких повноважень я припиняти не буду, - заявив він, оскільки жодних законів не порушував".

На думку Полякова, його повноваження голови місцевого Виборчкому стосується тільки організації і проведення виборів депутатів ВР АРК, він же балотується до українського парламенту. Крім того, вважає він, закон про вибори до ВР України чітко передбачає, що кандидатами у народні депутати не можуть бути члени окружних і дільничих виборчих комісій. Кримський виборчком тут не вказаний - підкреслив Поляков.

Тим, хто не згоден з такою позицією, Поляков знову порадив звернутися до Конституційного суду України.

Голова кримського Виборчкому також повідомив журналістам, що консультувався з цього питання з "деякими членами ЦВК України". "Розумної відповіді від тих осіб, з якими консультувався, - сказав Поляков, - я не отримав. Мені сказали: начебто можна, але начебто і не можна. Але прямої заборони на сьогоднішній день немає".

Pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування