Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські виборці володіють меншими правами, а працівники дільничих комісій - меншими зарплатами

П'ятниця, 1 лютого 2002, 12:18
На засіданні Виборчкому Криму було заявлено, що на 30 січня з 590 чоловік, які подали заяви до Виборчої комісії автономії на реєстрацію кандидатом в депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, зареєстровано 94 кандидати в депутати. Документи інших, як заявив голова Виборчкому Іван Поляков, продовжують розглядатися.

Таким чином, у 47 з 100 кримських округів ще не зареєстровано жодного кандидата. Найбільш активно висуваються кандидати в Алушті, Євпаторії, Сімферополі, Білогорському і Красногвардійському районах півострова. За сьогоднішнім даними, по одному виборчому округу збираються балотуватися до місцевого парламенту від 5 до 12 чоловік.

За припущенням Полякова, усього до 8 і 12 лютого (останній день висування і реєстрації кандидатів в депутати ВР Криму - УП) буде зареєстровано 1200-2500 кандидатів. Для порівняння: на минулих виборах таких було 1100 кандидатів.

На засіданні Виборчкому було також ухвалено постанову, в якій керівникам дільничих виборчих комісій доручили не видавати виборчі посвідчення для голосування за так званими відкріпними талонами по виборах до ВР Криму. Як відомо, дільничі комісії в Криму працюють одночасно по виборах і в український, і в кримський парламент.

Як було заявлено, рішення ухвалено тому, що згідно із законом про вибори до українського парламенту голосування по відкріпних талонах допускається, а до кримського - не допускається. Таким чином, виборець, який на момент виборів виявився за межами населеного пункту, в якому він прописаний, зможе взяти участь тільки в загальноукраїнських виборах.

Неспівпадіння виборчого законодавства, як було заявлено на засіданні Виборчкому, спричинило появу в Криму і інших проблем, що дали підстави членам Виборчкому зробити висновок про те, що "про Крим завжди забувають". Зокрема, Кабмін України затвердив своєю постановою розміри окладів керівникам окружних комісій з виборів до українського парламенту і місцевих органів влади в розмірі 350 грн.

Оскільки не було ухвалено рішення по комісіях, які працюють по виборах до кримської ВР, оклади їх працівників нараховуватимуться по документах минулих виборів, а це не більше 180-220 грн. Кримський Виборчком збирається звернутися до Кабміну України з тим, щоб виправити цю невідповідність.

Pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування