Наталія Вітренко більше не бере участі у "чесних виборах"

П'ятниця, 1 лютого 2002, 13:12
Прогресивна соціалістична партія України відмежовується від брудних політиків, а Наталія Вітренко відкликає свій підпис від угоди політичних партій "За чесні вибори".

Про це було заявлено на прес-конференції лідерів ПСПУ Наталії Вітренко і Володимира Марченко у п'ятницю у Києві. Такі заяви лідерів ПСПУ викликані наклепницькими публікаціями у січні 2002 року у газетах, які належать Соціалістичній партії України. Зокрема, газета "Товариш", "Народна правда" (Черкаси) і "Діалог Інформ" (Миколаїв).

На прес-конференції була також оприлюднена заява президії ЦК ПСПУ, в якій йшла мова, що у цих публікаціях виборцям "нав'язується брехлива і підла інформація про те, що ніби ПСПУ "пілотний проект" адміністрації президента й олігархів".

У зв'язку з цим ПСПУ заявляє, що вона "партія - опозиційна", і виступає "проти курсу реформ, що проводяться в Україні за рецептами МВФ". "Ми ніколи не підтримували, і не підтримуємо політику Кучми і у цьому історична правда", - говориться у заяві ПСПУ.

У свою чергу Наталія Вітренко також заявила, що лідер соціалістів Олександр Мороз і його партія "не здатні на чесні вибори". А причиною брудних публікацій зі сторони ПСПУ є те, що саме Мороз "загалом став активною політичною силою, яка проводить нинішнє перетворення, і яка встановила нинішній режим в Україні".

Зі слів Марченко, включення Мельниченка у список соціалістів "це інформаційний привід, відвернення уваги від реальних дій партії". "Мороз не є соціалістом за змістом", - заявив Марченко.

Лідери ПСПУ згодні на проведення теле- і радіодебатів з будь-ким, однак вважають, що процедуру дебатів потрібно уточнити. Наталія Вітренко зазначила, що готова дебатувати з будь-якими політиками: Литвином, Морозом, Ющенком, Тимошенко, Медведчуком.

Коментувати політичну ситуацію у країні лідери ПСПУ відмовилися, аргументуючи свою позицію забороною на передвиборчу агітацію, і готові це зробити після 9 лютого.

Pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News