Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Жінки за майбутнє дітей" старіші за "Жінок за майбутнє"

П'ятниця, 1 лютого 2002, 15:02
Представники виборчого блоку "Жінки за майбутнє дітей" звинувачують в ускладненні власної реєстрації партію "Жінки за майбутнє", покровителькою якої є Людмила Кучма. Скарга про порушення авторських прав на назву, статут та програму, через яку було припинено реєстрацію блоку, безпідставна, адже усі перелічені атрибути суб'єктів виборчого процесу є результатом колективної творчості.

Про це розповіли керівники блоку "Жінки за майбутнє дітей" Лариса Скорик, Святослав Дудко та Євген Добряк під час прес-конференції в п'ятницю. Цей блок утворився на базі Української партії та Всеукраїнської партії міжнаціонального порозуміння.

Документи до ЦВК було подано 28 січня цього року, а вже 29-го Шевченківський районний суд видав постанову про зупинення реєстрації блоку через скаргу однієї з діячок об'єднання "Жінки за майбутнє" Світлани Бурмаки. У скарзі йшлося про порушення авторських прав у назві, статуті й програмі блоку. Розгляд справи було призначено на 8 лютого, але представникам блоку "Жінки за майбутнє дітей" вдалося перенести засідання суду на 4 лютого.

Втім, Лариса Скорик зазначила, що скарга взагалі є безпідставною, адже й програма блоку, й назва, й статут є результатами колективної творчості. Але навіть якщо погодитися з існування авторського права в цій царині, то найменування "Жінки за майбутнє дітей" все одно з'явилося раніше, вже 12 жовтня 2000 року – як назва жіночої організації Всеукраїнської партії міжнаціонального порозуміння. Нагадаємо, що "Жінки за майбутнє" зареєструвалися як партія лише 30 березня 2001 – в останній день, коли партії могли зареєструватися, щоб взяти участь у виборах-2002.

Тому представники блоку називають скарги "Жінок за майбутнє", в яких "з Людмилою Кучмою ділові стосунки", як якось зазначила Валентина Довженко, - діями, що мають на меті позбутися будь-яких конкурентів на жіночому електоральному полі.

Розповідаючи про діяльність партій, що утворили блок, очевидно, щоб підкреслити деяку опозиційність цієї політичної сили, Лариса Скорик кілька разів згадувала Лесю Гонгадзе, а також було зазначено, що за списком блоку як кандидат в депутати балотується дружина Андрія Шкіля.

Pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування