Кінах проконтролює "моральність" держслужбовців

П'ятниця, 1 лютого 2002, 15:54
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах обіцяє, що на період виборчої кампанії всі держслужбовці, що йдуть на вибори по мажоритарних округах, а також "й максимальне число списочників" підуть у відпустку.

"Всі держслужбовці, що балотуються в мажоритарних округах, повинні піти у відпустку. Можу обіцяти, і буду контролювати, щоб це було обов'язковим на всіх рівнях", - заявив Кінах в п'ятницю на прес-конференції в Вінниці.

Прем'єр зазначив, що законодавство не зобов'язує держслужбовців брати відпустку на час передвиборної кампанії, однак, щоб уникнути обвинувачень у використанні "так званого адміністративного ресурсу, максимальне число держслужбовців, які балотуються по списках, включаючи міністрів, підуть у відпустку".

Кінах підкреслив, що "остаточне рішення" про свою відпустку на період виборчої кампанії він буде приймати "після узгодження" з президентом України Леонідом Кучмою.

Глава уряду заявив, що його "персональна задача" полягає в тому, щоб, "не звертаючи уваги на виборчі перегони, не допустити зниження якості, результативності й організованості роботи всієї вертикалі виконавчої влади". "Мій головний агітаційний матеріал - результати роботи уряду", - сказав Кінах.

Як раніше повідомляло агентство, близько половини складу нинішнього Кабінету міністрів України (21 чоловік) може піти на чергові вибори в Верховну Раду.

Кучма в січні повідомив, що запропонував членам уряду, які збираються брати участь у виборчій кампанії, піти з 9 лютого у відпустку. Президент зазначив, що "це (відпустка) не передбачено законом", однак він вважає, "що так буде морально".

Закон про вибори жорстко не регламентує необхідність виходу у відпустку для держчиновників, які візьмуть участь у виборчій кампанії.


Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування