Жердицькому відмовили в праві балотуватися в депутати. Не реєструють Ратушняка та Балогу

П'ятниця, 1 лютого 2002, 18:10
Окружні виборчі комісії Закарпатської області тимчасово відмовили в реєстрації низці претендентів в депутати, в тому числі, нинішньому депутату області Віктору Жердицькому, а також претендентам-"двійникам".

У окружкомі №75 (Рахів) заявили, що причиною відмови стало те, що до комісії надійшли не оригінали, а копії необхідних документів.

Крім того, поки що невідомо як правильно інтерпретувати фактичну відсутність протягом останнього року Жердицького на території України. Не виключено, що члени окружкому консультуватимуться з цього питання з Центральною виборчою комісією.

Помічник Жердицького запевнив комісію, що оригінали документів вже вислані до Рахова спеціальною поштою.

Колишній глава Градобанку Жердицький з осені 2000 року знаходиться у в'язниці у Німеччині за обвинуваченням у використанні у власних цілях DM 4 млн., призначених для компенсації українським жертвам нацизму. Очікується, що судовий процес над депутатом завершиться наприкінці березня 2002 року.

Крім Жердицького, окружкоми Закарпатської області припинили реєстрацію "до з'ясування обставин" претендентів-"двійників", в числі яких - 4 повні тезки колишнього мера Ужгороду Сергія Миколайовича Ратушняка (округ 70, Ужгород), а також 2 тезки екс-губернатора Віктора Івановича Балоги (округ 71 з центром в місті Мукачево).

Інтерфакс-Україна-Вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування