Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До нас їде ревізор?

Субота, 2 лютого 2002, 12:18
Пола Добрянські, заступник Державного секретаря США з питань глобальних справ (Under Secretary of State for Global Affairs) прибуває в Київ у вівторок, 5 лютого. Планується, що вона перебуватиме в Україні два дні.

Метою візиту пані Добрянські, за словами офіційного представника державного департаменту США, буде підтвердження важливості для адміністрації Буша україно-американських стосунків, зокрема, проведення чесних і прозорих парламентських виборів в Україні. Той факт, що пані Добрянські перетинає океан виключно заради дводенного візиту в Київ свідчить про стурбованість офіційного Вашингтону перебігом української виборчої кампанії.

Очікується, що під час зустрічі з керівниками українських телевізійних каналів пані Добрянські висловить позицію адміністрації Буша з питань українських виборів, особливо з проблем рівного доступу кандидатів у депутати до засобів масової інформації, в першу чергу, телебачення.

Пані Добрянські планує зустрітися з Михайлом Рябцем, головою Центральної виборчої комісії, представниками різних партій, неурядових організацій, народними депутатами, журналістами.

Як повідомляє те саме джерело в Державному департаменті США, зустріч з Леонідом Кучмою і Володимиром Литвином, головою президентської адміністрації, ще не було до кінця узгоджено. Ймовірно, Кучмі не до вподоби виправдовуватися за неформальну заборону показувати по телебаченню Мороза і Тимошенко.

Пола Добрянські - американка українського походження, почала свою політичну кар'єру в адміністрації президента Рейгана. До свого останнього призначення вона керувала Вашингтонським офісом Ради з питань закордонних справ (Council on Foreign Relations) - впливової неурядової організації, що зібрала під своїм дахом еліту американської зовнішньої політики. Детальніше про Полу Добранські читайте на сторінці: www.state.gov/r/pa/biog/2969.htm

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування