Прокуратура Криму вирішила не сваритися з Виборчкомом

Неділя, 3 лютого 2002, 12:48
Прокуратура Криму відмовилася реагувати на порушення законодавства, допущені місцевою Виборчою комісією з виборів депутатів до Верховної ради Криму.

У листі, направленому керівникові громадського комітету "Вільний вибір", начальник Відділу нагляду за дотриманням і застосуванням законів прокуратури АРК Лисогоря повідомив, що "рішення, дії або бездіяльність виборчої комісії Автономної Республіки Крим можуть бути оскаржені у встановленому законом порядку у суді".

У листі також пояснюється, що відповідно до законодавства, "органи прокуратури не розглядають заяви і скарг, розгляд яких віднесений до компетенції суду" і таким чином "підстав для прокурорського реагування немає".

Раніше громадський комітет "Вільний вибір" повідомляв Прокурору Криму про ряд порушень, допущених місцевим Виборчкомом, у тому числі при нарізці виборчих округів, в яких були зафіксовані серйозні відхилення від встановленого законом середнього числа виборців, а також встановлення Виборчкомом додаткових, непередбачених законодавством, умов при розгляді документів кандидатів в депутати. Громадський комітет просив Прокурора автономії "зобов'язати Виборчу комісію Автономної Республіки Крим суворо дотримуватися чинне законодавство України".

Pravda.com.ua, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування