Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко втратить мандат депутата на місяць раніше?

Неділя, 3 лютого 2002, 18:48
У вівторок, 5 лютого, депутати Верховної Ради зберуться на 9-ю, останню, сесію парламенту третього скликання. Протягом першого пленарного тижня планується розглянути більше ніж 70 питань.

У той же день депутати розглянуть проекти постанов про календарний план сесії і порядок денний.

Як очікується, парламент розгляне законопроект, що стосується внесення змін до деяких законів України для створення єдиного правового поля в сфері ліцензування, а також ряд законопроектів про зміни в Кодексі про адміністративні правопорушення, Цивільно-процесуальний кодекс, в законі про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

До попереднього порядку денного також внесений проект постанови про припинення повноважень народного депутата України, колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

У середу, 6 лютого, депутати розглянуть, зокрема, зміни до законів про свободу совісті і релігійних організацій, про правовий режим майна Збройних сил України, зміни до деяких законодавчих актів у зв'язку з ухваленням закону про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами.

До порядку денного включені законопроекти про деякі питання сплати зборів на обов'язкове державне пенсійне страхування, про зміни до закону про проведення експерименту в житловому будівництві на базі холдингової компанії "Київміськбуд".

У четвер, 7 лютого, день ухвалення рішень у парламенті, депутати проголосують питання про надання згоди на звільнення з посади голови Держкомітету інформполітики, телебачення і радіомовлення України Івана Драча і призначення на цю посаду народного депутата Івана Чижа.

Депутати також, як очікується, ухвалять рішення про ротацію членів Нацради України з телерадіомовлення, призначених Верховною Радою.

Крім того, у третьому читанні парламентарії проголосують по законопроекту про зміни до закону про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами.

До порядку денного також внесені у другому читанні законопроекти про судовий устрій, про електронні документи і електронний документообіг, про іпотеку, про недержавне пенсійне забезпечення.

Парламент також розгляне законопроекти, визначені президентом України в якості першочергових. Серед них - про внесення змін до деяких законів України, що стосуються індексації грошових доходів населення, погашення заборгованості з заробітної плати і іншим видам грошових виплат, списання і реструктуризації заборгованості за квартплату, комунальні послуги, спожитий природний газ і електроенергію.

Крім того, планується ухвалити рішення з законопроекта про внесення змін до закону про рекламу в новій редакції, про внесення змін до закону про оплату труда, до деяких законів, що стосуються відпусток.

Будуть запропоновані до розгляду парламентаріїв законопроекти з пропозиціями президента про обов'язкове проведення передвиборних теледебатів і радіодебатів під час виборчих кампаній у виборах президента України і народних депутатів України, про міжнародну технічну допомогу, про інноваційну діяльність.

У цей день також планується ратифікувати низку угод між урядом України і зарубіжними країнами, зокрема, угоду між Україною і Російською Федерацією про співпрацю в сфері військової розвідки.

Верховна Рада також ухвалить рішення щодо законопроекту про статус слідчих, про центральні органи виконавчої влади, про основи енергетичної політики України, про зброю. Також планується ухвалити рішення по законопроектах, розглянутих 5 і 6 лютого. За скороченою процедурою ухваливатимуться рішення по законопроектах про внесення змін до закону про державну контрольно-ревізійну службу в Україні, про емісійні цінні папери і фондовий ринок.

У п'ятницю депутати розглянуть законопроект про основи державної регуляторної політики в сфері підприємницької діяльності, про внесення змін до закону про статус і соціальний захист громадян, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, законопроект про регламент Верховної Ради України.

До порядку денного 9-й сесії парламенту включено близько 400 законопроектів, з яких близько 130 підготовлені до розгляду на пленарних засіданнях. Серед документів, поданих на розгляд народних депутатів, 16 визначені президентом Кучмою і урядом в якості невідкладних.

Відповідно до календарного плану роботи 9-й сесії в лютому передбачені два, а в березні - один пленарний тиждень.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування