Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов сподівається, що після рішення Верховного суду Тимошенко відновить поїздки по країні

Неділя, 3 лютого 2002, 18:50
У штабі виборчого блоку Юлії Тимошенко сподівається на об'єктивність Верховного суду під час розгляду скарги її адвоката на рішення Апеляційного суду Києва, який зберіг для лідера блоку запобіжний захід - підписку про невиїзд.

Як повідомив в неділю один з лідерів "Блоку Юлії Тимошенко", голова парламентської фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов, документи по цій справі ще не передані Київським міським апеляційним судом до вищої інстанції, тому про дату розгляду скарги у Верховному суді говорити поки рано.

Турчинов висловив упевненість в тому, що суд ухвалить рішення на користь лідера блоку і Тимошенко зможе відвідати Донбас, куди збиралася найближчим часом, а також інші регіони країни.

У поїздках по Україні, за його словами, беруть активну участь всі лідери блоку. Однак, у зв'язку з відкриттям сесії парламенту 5 лютого частина людей, які є народними депутатами, цього тиждня будуть в Києві. Зокрема, парламентарі з фракції "Батьківщина" збираються взяти участь у голосуванні по законопроекту про прямі теледебати, який був раніше відхилений президентом Кучмою.

29 січня Апеляційний суд Києва за відсутності Тимошенко відмінив рішення Печерського місцевого суду столиці, який заборонив будь-які дії правоохоронних органів відносно лідера Тимошенко, що порушують статус народного депутата.

Таким чином суд задовільнив представлення Генеральної прокуратури, і з даного моменту Тимошенко знову знаходиться на підписці про невиїзд. Генпрокуратура звинувачує Тимошенко у фальсифікації документів, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

У день судового слухання у Київському апеляційному суді лідер БЮТ попала в автомобільну катастрофу і була госпіталізована до Клінічної лікарні "Феофанія" з діагнозом струс мозку і удар грудної клітини. Зараз лікарі виявили в неї внутрішньочерепну кровотечу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування