В останній день реєстрації кандидатів у депутати, ВСУ розгляне скаргу Соцпартії на відмову у реєстрації Мельниченка

Понеділок, 4 лютого 2002, 09:16
Верховний суд України у вівторок почне розгляд скарги Соціалістичної партії України на рішення Центральної виборчої комісії про відмову у реєстрації Миколи Мельниченка кандидатом у народні депутати. Про це повідомили у прес-службі ВСУ.

Як повідомлялося раніше, 26 січня ЦВК відмовив в реєстрації екс-майора за партійними списками СПУ внаслідок невірогідності відомостей, вказаних Мельниченком про місце його проживання, а також неправдивості його даних про термін його проживання в Україні протягом останніх п'яти років. Міністерство юстиції зробило висновок для Центральної виборчої комісії про те, що Мельниченко "не витримав вимог закону про постійне мешкання на території України протягом п'яти років".

Соцпартія звернулася зі скаргою до Верховного суду з проханням відмінити рішення ЦВК і зобов'язати її зареєструвати кандидатом в народні депутати за багатомандатним виборчим округом Мельниченка. СПУ заявляє, що Мельниченко знаходиться за межами України на основі міжнародних договорів, ратифікованих Україною.

На думку голови ЦВК Михайла Рябця, остаточну точку з цієї проблеми поставить Верховний суд.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування