Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа про вбивства Гетьмана і Щербаня передана до суду

Вівторок, 5 лютого 2002, 16:22
Слідство за фактом вбивств народних депутатів Вадима Гетьмана і Євгена Щербаня завершено, карна справа у звинуваченні вісьмох осіб з числа виконавців їх вбивств направляється до суду.

Про це повідомив заступник генпрокурора України Олексій Баганець у вівторок на прес-конференції у Києві. Він також нагадав, що ці дві справи були об'єднані в одне провадження.

Депутат Щербань 3 березня 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви був розстріляний групою осіб, які з автомобіля відкрили по ньому стрільбу з вогнепальної зброї. Внаслідок отриманих поранень депутат, його дружина і механік померли. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию.

У травні 2000 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу відносно екс-прем'єра Павла Лазаренка у звинуваченні в організації навмисного вбивства з корисливим мотивом народного депутата Євгена Щербаня і організації підготовки умисного вбивства на замовлення, яке повинне було здійснити організована злочинна група відносно ще двох державних службовців високого рангу.

22 квітня 1998 року у ліфті свого будинку у Києві був убитий депутат, голова біржового комітету УМВБ, екс-голова Нацбанку Вадим Гетьман. У кінці лютого 2001 року правоохоронні органи України оголосили про затримання трьох осіб, причетних до вбивства Гетьмана. Один з них був затриманий у Росії, двоє інших - в Україні. За даними міліції, затримані причетні й до інших злочинів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...