Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВС не задовольнив скаргу Ржавського на дії ЦВК

Вівторок, 5 лютого 2002, 16:51
Верховний Суд України не задовольнив скаргу лідера виборчого блоку "За Ющенка!", голови Всеукраїнського об'єднання "Єдина Родина" Олександра Ржавського на дії ЦВК.

ВС зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати свою постанову про зупинення розгляду заяв виборчого блоку партій "За Ющенка!" про реєстрацію кандидатів у народні депутати від зазначеного блоку.

У вівторок до 24 години ЦВК має прийняти рішення щодо реєстрації або відмови у реєстрації блоку "За Ющенка!", повідомляє UNIAN.

Таким чином Центральна виборча комісія України у вівторок збирається розглянути документи п'яти партій і блоків, рішення про реєстрацію яких ЦВК припинив раніше.

Як повідомив голова ЦВК Михайло Рябець, Центрвиборчком зробить це з урахуванням рішення Верховного суду України по скарзі лідера виборчого блоку "За Ющенка!" Олександра Ржавського.

Голова ЦВК зазначив, що Верховний суд прийшов до висновку, що у законі про вибори народних депутатів чітко вказані терміни розгляду заяв про реєстрацію партсписків, тому Центрвиборчком, незалежно від ходу розгляду скарг у місцевих судах, зобов'язаний розглянути заяви тих партій і блоків, які вчасно подали всі документи і ухвалити рішення по суті.

"З одного боку, Верховний суд не знайшов у наших діях нічого неправомірного, однак вказав, що у законі чітко виписані терміни реєстрації кандидатів, тому ЦВК зобов'язаний розглянути документи по суті - або зареєструвати або відмовити", - пояснив Рябець.

Він також повідомив, що на засіданні Центрвиборчкому у вівторок, яке почнеться о 20.00, будуть розглянуті документи 5-ти партій і блоків - "За Ющенка!", "Жінки за майбутнє дітей", "Райдуга", партії "Жінки України" і партії Реабілітації важкохворих України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування