У НИНІШНІХ ВИБОРАХ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ РІВНО 35 БЛОКІВ І ПАРТІЙ - ОСТАТОЧНИЙ ВЕРДИКТ ЦВК

Вівторок, 5 лютого 2002, 22:29
У вівторок пізно увечері ЦВК завершив офіційну реєстрацію кандидатів у многомандатному окрузі, зареєструвавши списки 35 блоків і партій з 36, що подали їх на реєстрацію.

Центральна виборча комісія України відмовила в реєстрації блоку "За Ющенка" (Ржавського) і зареєструвала 4 виборчих списки кандидатів в депутати - Партії реабілітації важко хворих, Партії жінок України, блоку "Райдуга", а також блоку Української партії і Всеукраїнської партії міжнаціонального взаєморозуміння "Новий світ".

На підставі рішення Верховного суду щодо скарги лідера блоку "За Ющенка" Олександра Ржавського ЦВК скасував свої рішення про припинення розгляду заяв про реєстрацію виборчих списків блоків "За Ющенка", "Райдуга", "Жінок за майбутнє дітей" і Партії жінок України.

Розглянувши документи блоку "За Ющенка" ЦВК відмовив в реєстрації його кандидатів на підставі того, що в договорі про створення блоку були перераховані 53 партії, однак Слов'янської партії, яка пізніше увійшла до блоку, серед цих партій не було. Крім того, 3 партії, що увійшли до блоку - Всеукраїнська Чорнобильська партія "За добробут і соціальний захист народу", Партія вільних селян і підприємців, Слов'янська партія - провели з'їзди, на яких було ухвалено рішення про входження до блоку, відповідно 6, 12, 19 січня, тобто, після початку виборчої кампанії, тоді як, згідно із законом про вибори, ці з'їзди повинні були бути проведені до початку виборчого процесу.

ЦВК також зареєстрував список блоку Української партії і Всеукраїнської партії міжнаціонального взаєморозуміння "Новий світ" (колишній блок "Жінки за майбутнє дітей"), врахувавши рішення Шевченківського суду Києва, який 5 лютого визнав недійсним рішення з'їзду блоку "Жінки за майбутнє дітей" в частині його назви. По цьому списку з 46 кандидатів, внесених до списків, зареєстровані 17, в тому числі з першої п'ятірки тільки №1 - лідер "Нового світу" Лариса Скорик.

За списком Партії жінок України зареєстровані 71 кандидат з 168, внесених до списку.

У списку Партії реабілітації важко хворих з 198 кандидатів зареєстровані 129 осіб. Список був внесений повторно, після того, як ЦВК відмовив у реєстрації всьому списку.

У списку блоку "Райдуга" ЦВК затвердив кандидатами 63 з 130 осіб, внесених до списку.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування