Депутати вимагають від Плюща результати експертизи плівок Мельниченка

Середа, 6 лютого 2002, 12:13
Народний депутат Олександр Єльяшкевич вважає, що голова парламенту Іван Плющ зобов'язаний ознайомити парламентаріїв з результатами американської експертизи "записів Мельниченка", якщо вони будуть оприлюднені.

Виступаючи у середу в парламенті, Єльяшкевич звернув увагу на те, що в деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що "в найближчі дні" буде оприлюднена американська експертиза плівок, зроблених колишнім майором держохорони Миколою Мельниченком.

У зв'язку з цим депутат звернувся до голови Верховної Ради з проханням у разі оприлюднення результатів цього дослідження "ознайомити з матеріалами цієї експертизи всіх народних депутатів". Він також підкреслив, що від її результатів "багато в чому будуть залежати всі ті події, які будуть відбуватися в Україні".

На думку Єльяшкевича, якщо експертиза підтвердить аутентичність записів, зроблених Мельниченком, то депутати "зобов'язані почати процес імпічмента президенту Леоніду Кучмі".

Крім того, депутат повідомив, що у вівторок відбулося перше засідання тимчасової слідчої комісії парламенту з питань реалізації виборчих прав громадян в ході виборів 2002 року, зазначивши, що комісія одноголосно підтримала ініціативу заслухати інформацію голови Центральної виборчої комісії Михайла Рябця про хід виборчого процесу в Україні.

Єльяшкевич висловив надію на те, що Плющ "виконає свою обіцянку", дану в ході погоджувальної ради в понеділок, і питання про заслухання цієї інформації буде поставлено в четвер на голосування першим, зазначивши, що на сьогодні у виборчому процесі виникло "надзвичайно багато проблем".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...