Відсутнього в Україні більше року Жердицького зареєстровано кандидатом в депутати

Середа, 6 лютого 2002, 16:48
Окружна виборча комісія в Закарпатської області зареєструвала діючого народного депутата Віктора Жердицького кандидатом в депутати за одномандатним виборчим округом №75.

Раніше окружком тимчасово відмовив Жердицькому в реєстрації, оскільки в комісію були подані не оригінали, а копії необхідних документів. Крім цього, комісія мала сумніви щодо правильності прийняття рішення про реєстрацію Жердицького, оскільки він протягом останнього року фактично був відсутній в Україні.

Як повідомили в окружкомі №75, всі необхідні документи були надані, а "відсутність Жердицького з 11 жовтня 2000 р. внаслідок перебування під вартою в слідчому ізоляторі Ганновера (Німеччина), має місце згідно з діючими міжнародними договорами". Згідно з виборчим законом, "мешкання на території України включає і перебування за її межами відповідно до діючих міжнародних договорів".

Як повідомлялося, колишній глава "Градобанка" Жердицький з осені 2000 року знаходиться у в'язниці в Німеччині за звинуваченням у використанні в корисливих цілях DM 4 млн., призначених для компенсації українським жертвам нацизму. Очікується, що судовий процес над депутатом завершиться в кінці березня 2002 року.

P.S. Між іншим, виникає цікава колізія. Мельниченка, який знаходиться закордоном з листопада 2000 року і на волі, ЦВК не зареєстровала.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування