Медведчук готовий захищати "1+1" від Омельченка

Середа, 6 лютого 2002, 18:29
СДПУ(О) "з обуренням" сприйняла рішення Київського господарчого суду про позбавлення "Студії 1+1" ліцензії на право мовлення. "Під загрозою - право мільйонів телеглядачів щовечора дивитись улюблений телеканал", - ідеться у заяві есдеків, поширеній у середу.

"Особливо обурливим" для СДПУ(О) є те, що це рішення прийнято під час виборчої кампанії, коли "будь-яке обмеження свободи слова не може не бути обумовленим суто політичними мотивами". "Не виключено, що воно пов’язане не так з парламентськими, як з міськими виборами, бо відомо, що канал не є прихильником одного дуже заповзятого градоначальника", - пишуть соціал-демократи.

СДПУ(О) висловлює "солідарність з одним із найпрофесійніших творчих колективів країни і заявляє про свою підтримку телеканалу "1+1" в його намаганні утвердити в українському телепросторі принципи плюралізму, демократії та свободи слова".

"Ми вважаємо, що в жодному разі не можна допустити, щоб повторився "московський сюжет" з каналом ТВ-6, коли з політичних мотивів із використанням судової влади було ліквідовано високопрофесійний творчий журналістський колектив", - наполягають есдеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування