Імпічменту Кучми не буде

Четвер, 7 лютого 2002, 12:15
Внесення до порядку денного постанови про початок процедури імпічменту президенту Кучмі, проголосоване у четвер парламентом, є "популістським кроком", заявив в інтерв'ю журналістам Віктор Омеліч, голова комітету з питань регламенту. "Є процедура внесення цього питання, вона не була виконана", - сказав він.

Як пояснив голова правового комітету Олександр Задорожний, ініціюватися процедура імпічменту має збором підписів. Він відзначив, що так записано в Конституції, і такий прецедент було створено, коли знімався з посади віце-спікер Медведчук. У четвер же депутати у сесійній залі проголосували за проект постанови депутатів Омельченка, Єрмака та Шишкіна.

"А те, що було зроблене сьогодні, не відповідає Конституції", - сказав Задорожний і додав, що в Основному законі виписаний механізм усунення президента з посади.

Водночас опозиційно налаштований депутат Олександр Єльяшкевич вважає, що "розвиток подій залежатиме від оприлюднення результатів експертизи плівок Мельниченка". "Це матиме величезний вплив на події, якщо підтвердиться достовірність записів, то президент жодного дня не матиме права залишатися на посаді", - сказав він. Єльяшкевич додав, що для процедури імпічменту не є перешкодою те, що чинний склад Верховної Ради незабаром припинить свою діяльність.

Як пояснив ще один депутат–опозиціонер Анатолій Матвієнко, у чинного парламенту залишилося два четверга для голосування. Якщо ж буде створена спеціальна слідча комісія, то її діяльність може бути продовжена і у наступній Верховній Раді.

Pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування