Новий голова Держкомінформполітики пропонує врегулювати Інтернет "форматним законом"

Четвер, 7 лютого 2002, 12:23
Іван Чиж, призначений у четвер головою держкомітету з інформаційної політики замість Івана Драча, вважає, що інтернет має бути врегульований "форматним законом".

При цьому, зазначив він, "не треба переходити тонку грань" – щоб закон "не мав заборонний характер, але й щоб мережа не несла проблем, пов'язаних з поширенням інструкцій до зброї, тероризму", сказав він в кулуарах парламенту журналістам.

Чиж вважає позитивним явищем те, що на посаду голови Держкомітету прийшов "представник опозиції".

Своє призначення він вважає не політичним, а професійним "замовленням". "Я намагатимусь, щоб довіра президента і Верховної Ради була виконана", зазначив він. Водночас він заявив, що при спробах тиску на нього він "проявлятиме свою опозиційність повною мірою".

"Стратегічним вектором роботи" Держкомінформполітики Чиж вважає створення суспільного телерадіомовлення. Головними проблемами інформаційної сфери він назвав "реальну відсутність свободи творчості", а також відсутність "цехового братства між журналістами"

Чиж додав, що хотів би створити такий держкомітет, де б представники ЗМІ "знаходили підтримку та захист". Він не став називати свої перші кроки на цій посаді.

Водночас глава комітету ВР з питань інформаційної політики Олександр Зінченко вважає, що в Києві та на місцях має бути переглянутий кадровий склад комітету, "оскільки він не є непрофесійним".

pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування