"Феррарі" представила новий болід

Четвер, 7 лютого 2002, 13:40
Відбулася презентація нового автомобіля команди-чемпіона серії "Формули-1" - італійської "Феррарі". Президент найстарішої "стайні" Лука Монтеземоло вважає, що на першому Гран-прі сезону, в Мельбурні старт візьме саме нова модель "Феррарі-2002".

"Філософія нашої команди полягає в тому, щоб не боятися ризикувати,- сказав бос "Феррарі",- тому, я думаю, ми повинні ризикнути". На думку техніків команди, нова модель "Феррарі" в порівнянні зі своїми попередніми зразками зазнала кардинальних змін як в значенні дизайну, так і в технічних складових.

Варто відзначити поліпшену аеродинаміку і інші удосконалення для максимальної ефективності роботи нового двигуна 051 і нових покришок від "Бріджстоун". Абсолютно новими за дизайном та характеристикам стали шасі, радіатори, задня частина боліда.

Сам по собі двигун трохи змінений і більш могутній. Нововведенням є матеріали, використані у виготовленні двигуна і трансмісії, які спеціально підібрані, щоб зменшити вагу боліда і зробити його надійнішим. У боліді використовується семиступінчата коробка передач з гідравлічним управлінням, основні деталі якої зроблені з титана. Загалом, всі частини нового боліда сконструйовані так, щоб забезпечити максимальну ефективність і безпеку їзди.

Тестування нового боліда буде проходити в подальші три тижні, перед стартом нового сезону 3 березня на "Гран-прі Австралії". Протягом цих трьох тижнів буде прийнято рішення, чи почне "Скудерія" сезон на новому боліді, чи ж буде використати старий.

Чемпіон світу Міхаель Шумахер який брав участь в презентації боліда сказав, що "Феррарі" - це його сім'я, і він зробить все, щоб ця марка залишилася першим номером в гонках "Формули-1". Стосовно нового боліда своєї стайні, то чотириразовий чемпіон світу, підкреслив, що це краще, що було в "Феррарі" за останні роки.

За інформацією РІА Новини & РТР-sport

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування