США, вважають, що бен Ладен убитий

Четвер, 7 лютого 2002, 14:15
На цей раз бен Ладена вирахувала розвідка. У штаб ЦРУ надійшли відомості про те, що у районі Завар-Кілі недалеко від фортеці Тора-Бора помічені три людини в оточенні цілої свити охоронців. З характерних білих убрань у них упізнали керівників "Аль-Каїди", тим більше що все відбувалося у двох кроках від одного з тренувальних таборів терористів.

На жаль, поблизу не виявилося жодного літака або вертольота, які можна було б послати на бойове завдання. Справа у тому, що американські сили залишили район бази Тора-Бора, після того як гірська фортеця була відбита у бойовиків "Аль-Каїди".

Нагадаємо, після штурму гірської бази американський спецназ разом з пуштунськими моджахедами обстежив всі підземні гроти і тунелі у пошуках трупа головного міжнародного терориста, який міг виявитися серед убитих бойовиків. Декілька разів Вашингтон упевнено заявляв, що бен Ладен швидше за все мертвий, але його тіло знівечене осколками бомб до невпізнання, і відправляв генетиків брати зразки ДНК у численних родичів терориста, щоб потім встановити його особистість. Однак тоді труп бен Ладена так і не знайшли.

Сьогодні на знищення групи у білому одягу був посланий безпілотний літак розвідник Predator, озброєний ракетою RQ-1. Мета успішно вражена.

Командування американської ВПС доповіло, що як мінімум один терорист загинув. У тому, що це міг бути бен Ладен, сходяться американська телекомпанія CBS і арабська МВС. Офіційний Вашингтон поки не коментує можливу смерть головного міжнародного терориста. І перевірити цю інформацію поки неможливо: спецназівці не можуть вилетіти на місце через погану погоду.

Потрібно сказати, що зараз американці менше усього зацікавлені у смерті бен Ладена. Майже одночасно з відомостями, які надійшли, про скинену на нього бомбу директор ЦРУ Джордж Тенет заявив, що терорист разом з "Аль-Каїдой" зайнятий підготовкою нових нападів на США і їх союзників по антитерористичній коаліції. Якщо виявиться, що він все-таки вже мертвий, то небезпека, загрозлива американцям, буде виглядати дуже перебільшеною.

Смерть бен Ладена поставить в скрутне положення і Джорджа Буша, який 29 січня визначив подальше поширення антитерористичної операції на країни, що представляють "вісь зла" - Ірак, Іран і Північну Корею. У середу формальний мотив для розширення кордонів операції Вашингтону запропонувала "Дейлі Телеграф".

Газета.Ру

Читайте також:

* Терористи планували вбити Клінтона
* Журналіст Wall Street Journal живий, вважає Білий дім
* "Аль-Джазіра" оголосила війну CNN
* Є надія, що журналіст, захоплений у Пакистані, живий, але ЗМІ США відкликають своїх співробітників
* Афганська війна переїжджає на Філіппіни
* В Афганістані тривають бої пуштунів
* США побудують в Афганістані нафтопровід
* Арештовані два міністра талібів
* Дік Чейні не вірить у мертвого бен Ладена

* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...