Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко збирається взяти шефство над мажоритарним округом

Субота, 9 лютого 2002, 13:42
Блок "Наша Україна" пропонує після завершення виборчої кампанії закріпити народних депутатів, які будуть обрані за списками політичних партій, за конкретними одномандатними виборчими округами.

Про це йдеться у зверненні лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка до лідерів політичних партій, виборчих блоків політичних партій та кандидатів у народні депутати, котрі висунуті у багатомандатному виборчому окрузі за списками політичних партій та їх виборчих блоків, повідомляє прес-служба блоку.

Таким чином, у кожному виборчому окрузі з виборцями працюватимуть і матимуть перед ними чіткі зобов'язання щодо вирішення злободенних місцевих проблем та надання допомоги окремим виборцям два народних депутати, один з яких - обраний у цьому одномандатному окрузі, а другий - делегований політичними партіями (блоками).

У зверненні зазначається, що критерієм розподілу одномандатних виборчих округів між політичними партіями міг би бути відсоток голосів, поданих за ту чи іншу політичну партію (блок партій) у конкретному одномандатному виборчому окрузі.

Таке представництво конкретних депутатів від партій та блоків у одномандатних виборчих округах, зазначається у зверненні, допоможе розв'язувати проблеми регіонів, надавати допомогу виборцям, зобов'яже партії звітувати перед виборцями за конкретні справи.

На наше глибоке переконання, наголошується у зверненні "Нашої України", в ході виборчої кампанії політичні партії серед пріоритетних завдань своєї діяльності мають формувати не тільки стратегію розвитку України, але й подальшу політичну структуризацію українського суспільства, виробити механізми співпраці усіх політичних сил, котрі виборюють демократичні цінності, виступають за відкритість та ефективність державної влади в усіх сферах забезпечення життєдіяльності держави і суспільства. Вирішення таких важливих завдань не можна перекладати виключно на органи виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Як свідчить досвід роботи Верховної Ради попередніх скликань, значна робота в цьому напрямку проводиться систематично саме народними депутатами, обраними в одномандатних виборчих округах. А відірваність партій від виборців пояснюється не тільки недосконалістю партійної системи та тим, що партійні структури на місцях недостатньо розвинуті, але й відсутністю будь-яких зобов'язань політичних сил - учасників виборів і конкретних народних депутатів, обраних у багатомандатному виборчому окрузі, перед конкретними виборцями.

Виборчий блок "Наша Україна" має намір після обрання до парламенту депутатів, висунених за списком блоку, розподілити і закріпити їх за одномандатними округами. "Наша Україна" закликає всі політичні партії і блоки підтримати цю ініціативу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...