Зняття Мороза з реєстрації замовив Кучма?

П'ятниця, 1 березня 2002, 11:15
Шість партій, які збираються запропонувати Центрвиборчкому зняти з реєстрації лідера Соціалістичної партії України Олександра Мороза, є "наближеними до президента структурами, які відпрацьовують відповідні команди", заявив у п'ятницю перший секретар політради СПУ Йосиф Вінський.

"Законом про вибори визначено, що кожний суб'єкт виборів має право провести передвиборчу агітацію тим способом, який вважає необхідним, - сказав Вінський. - Єдине, через що до нас можна було б присіктися - це якби в нашому ролику були заклики до повалення державного устрою".

Таких закликів, заявив Вінський, там немає, навпаки, "ми ратувати за зміцнення державного устрою і звільнення цього ладу від злочинних елементів" (агітаційний ролик Соцпартії демонструвався на УТ-1 21 лютого).

Крім того, повідомив він, СПУ не має у своєму розпорядженні самого тексту звертання. "Реакція соціалістів буде тоді, коли це звертання буде офіційно передане до ЦВК", - сказав перший секретар політради партії.

Як повідомлялося, 28 лютого стало відомо, що лідери блоку "Народний Рух України", партії "Нова сила", блоку "Єдність", Всеукраїнській партії трудящих, Народної партії вкладників і соціального захисту, блоку "ДемПУ-Демсоюз" мають намір запропонувати Центрвиборчкому зняти з реєстрації лідера соціалістів Олександра Мороза кандидатом у депутати за списком у багатомандатному окрузі за порушення Конституції і виборчого законодавства під час передвиборної агітації.

Мотивом для скарги стала демонстрація на УТ-1 у рамках виділеного для агітації ефірного часу ролика СПУ, в якому, на думку авторів скарги, міститься "безпідставні і огульні обвинувачення" Морозом ряду посадових осіб країни у здійсненні тяжких злочинів, зловживанні службовим становищем, інших правопорушеннях.

Автори скарги вважають, що такі дії лідера СПУ можуть бути розцінені як хуліганство, явно неправдива інформація про здійснення злочину, які самі по собі можуть спричинити карну відповідальність. Крім зняття Мороза з реєстрації, ЦВК пропонується оголосити СПУ попередження про недопущення у майбутньому порушень виборчого законодавства.

Сам Мороз у цей час знаходиться у передвиборчій поїздці Полтавською областю.

Інтерфакс-Україна-вибори

Читайте також:

Через нецензурщину Кучми Мороза не буде в парламенті?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News