Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Половина українців хоче повторити долю білорусів

П'ятниця, 1 березня 2002, 12:51
Майже половина населення України - 47,5% - орієнтована на тісне зближення країни з Росією та Білорусією. Такі дані соціологічних опитувань навів директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський у п'ятницю на прес-конференції у РІА "Новини".

Політолог зазначив, що 18,8% опитаних виступають за "повну незалежність і особливий шлях розвитку країни", в той час як 16% вважають, що Україна повинна орієнтуватися на Захід. І тільки 9% опитаних вважають, що Україна повинна інтегруватися в Європу разом з Росією.

Говорячи про переваги українських виборців напередодні призначених на 31 березня парламентських виборів, Михайло Погребинський зазначив, що явними лідерами тут є Компартія України Петра Симоненка і блок екс-прем'єра Віктора Ющенка "Наша Україна", яких підтримують по 18% опитаних. При цьому рейтинг Ющенка падає від 50% на заході країни до 2% на сході, у той час як комуністів в основному підтримують жителі південних і східних областей країни.

"Другий ешелон" партій складають пропрезидентський блок "За єдину Україну" і соціал-демократи, повідомив політолог. За його словами, їх підтримують приблизно по 10% виборців.

Інші блоки і партії, що борються за місця в Верховній Раді України, користуються набагато меншою підтримкою населення, уклав Михайло Погребінський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування