Грача зняли з реєстрації, як переможця

П'ятниця, 1 березня 2002, 14:16
Відсторонення голови Верховної Поради Криму Леоніда Грача від участі у майбутніх парламентських виборах в Україні носить "політично мотивоване рішення кримської еліти не без підтримки союзників у Києві, а не юридичне рішення". Таку думку висловив у п'ятницю на прес-конференції в агентстві РІА "Новини" директор Київського Центра політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

"Але те, що за цим пішло - погроза Грача про проведення референдуму на Україні - поставило його на один щабель з противниками, це помилковий крок", - вважає політолог.

Проте, за його словами, у Криму "ще зберігається можливість для стабілізації ситуації і повернення на вихідні позиції". Зокрема, сказав Погребинський, вищі судові інстанції можуть "відмовитися від своїх претензій до Грача".

У відстороненні Грача від участі у виборах російський політолог, президент Фонду ефективної політики Гліб Павловський бачить "особливу небезпеку". "Леонід Грач - стабілізуюча, компромісна фігура, яка утримує Крим у мирному стані", - стверджує Павловський, зазначаючи, що від виборів усунений "безперечний переможець". На його думку, у дестабілізації обстановки у цьому регіоні зацікавлені "екстремальні сили - націоналісти".

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування