Кучма травмував Омельченка своїми матюками

П'ятниця, 1 березня 2002, 17:57
"Використання матерщини з плівок Миколи Мельниченка" в ефірі УТ-1 Київський міський голова, лідер виборчого блоку "Єдність" Олександр Омельченко вважає аморальним і принизливим для українського народу.

Про це він заявив сьогодні журналістам, коментуючи повідомлення про те, що лідери шести партій і блоків звернулися до Центральної виборчої комісії з пропозицією зняти Олександра Мороза з реєстрації кандидатом у народні депутати.

Омельченко наголосив: "Моя позиція як лідера блоку "Єдність" - не порушувати не лише норми закону, а й моральні, етичні і людські, хоч і неписані закони".

"Для мене особисто і слухати ці плівки, і читати їх розшифровки - з використанням грубих матірних слів - було особистою моральною травмою. Вважаю, що це і неповага до тих людей, кого примушують це слухати", - сказав Омельченко. Він назвав неприпустимим, що "коли це пролунало на Першому національному телеканалі, біля екранів були жінки та діти".

Омельченко повідомив, що він свою думку висловив у листі до ЦВК, в якому наголосив на необхідності "зробити серйозне зауваження лідеру Соціалістичної партії Мороза із попередженням про неможливість повторення подібного". "Річ не йде про партію та про її законне політичне право участі у виборах, а йдеться лише про дотримання поняття моральності і чистоти", - наголосив лідер "Єдності".

Лідери виборчих блоків "Народний Рух України", "Єдність", "ДемПУ-"Демсоюз", партії "Нова сила", Всеукраїнської партії трудящих, Народної партії вкладників і соціального захисту звернулися до Центральної виборчої комісії з пропозицією зняти з реєстрації кандидата у народні депутати Олександра Мороза.

У скарзі політики аргументують свою позицію порушеннями головою Соцпартії Конституції України та виборчого законодавства. Йдеться про демонстрацію на УТ-1 у рамках виділеного для агітації ефірного часу розшифровок плівок Миколи Мельниченка, а також "якогось паперу іноземною мовою, названого експертним висновком".

UNIAN

Читайте також:

Через нецензурщину Кучми Мороза не буде в парламенті?

Зняття Мороза з реєстрації замовив Кучма?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування