"Голден Телеком" просить у Кучми захисту від держави

П'ятниця, 1 березня 2002, 19:23
Перевірка оператора мобільного зв'язку ТОВ "Голден телеком", розпочата в п'ятницю Управлінням у боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ), є тиском на підприємство. Про це заявив журналістам генеральний директор компанії Юрій Безбородов.

За його словами, з 11 годин робота офісів компанії була паралізована діями співробітників УБОЗ, які здійснювали перевірку "в зв'язку з якоюсь карною справою", про яку йому "нічого не відомо, а сам факт його наявності став відомий тільки з вуст перевіряючих".

У цей час всі офіси компанії закриті. Внаслідок таких перевірок підприємство несе збитки. Ми будемо вимагати відшкодування збитків", - повідомив Безбородов, при цьому додавши, що у перевіряючих "не було жодної необхідності припиняти роботу співробітників компанії".

Як проінформував Безбородов, у 2001 "Голден телеком" перевірялася 53 рази, при цьому "офіси компанії працювали і ми ніколи не обмежували перевіряючих, навпаки, надавали їм всі умови".

За його словами, в четвер компанія звернулася до президента України, прем'єр-міністра і народних депутатів з проханням вивчити ситуацію навколо компанії і припинити тиск, який вона "відчуває останнім часом з боку ВАТ "Укртелеком", Держкомітету зв'язку і інформатизації України".

Гендиректор не виключив, що остання перевірка компанії "стала реакцією на вказане звернення".

"Голден Телеком" повідомляє, що з липня 2000 року компанія відчуває "постійні проблеми", оскільки "Укртелеком", користуючись монопольним становищем, не надає вже оплачені послуги, зокрема канали зв'язку, доступ до мережі загального користування, телефонні номери, а також відключає "регіональні фрагменти нашої мережі".

При цьому в документі підкреслюється, що в цьому протистоянні "Укртелеком" неодноразово порушував законодавство України.

"Нам достаменно відомо, що у всі обласні дирекції "Укртелекому" надійшла вказівка всіляко перешкоджати роботі нашої компанії і не давати їй доступу до загальної мережі. Від таких дискримінаційних дій, передусім, страждає сам "Укртелеком", оскільки щомісяця втрачає мільярдні прибутки у вигляді недоотриманих орендних платежів за канали, пропуск трафіка тощо", - говориться в зверненні.

У документі також зазначається, що в даний момент розвиток мереж зв'язку ТОВ "Голден Телеком" фактично повністю блокований, а його іноземні партнери фактично припинили подальші інвестиції і розглядають питання про вихід з українського ринку взагалі.

Спільне україно-американо-російське ТОВ "Голден Телеком" створене в 1996 році і надає різні телекомунікаційний послуги, в тому числі мобільного і фіксованого зв'язку, доступу до Інтернет, а також міжнародної IP-телефонії.

"Голден Телеком GSM", яка входить до структури компанії, надає послуги мобільного зв'язку стандарту GSM-1800.

У даний момент абонентами компанії є понад 45 тисяч осіб.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування