Верховний суд зробив традицією відмовляти скаргам соціалістів

Субота, 2 березня 2002, 13:14
Верховний суд України відхилив скаргу Соціалістичної партії України відносно скасування рішення Центрвиборчкому, яким, на думку партії, були обмежені права на агітацію кандидатів у народні депутати України у мажоритарних округах, повідомили агентству цієї суботи у прес-службі СПУ.

У своєму коментарі секретар політради СПУ Віталій Шибко підкреслив, що після відмови у реєстрації кандидату від Соцпартії Миколі Мельниченку останнім своїм рішенням Верховний суд "остаточно засвідчив, що він є одним з елементів адміністративного ресурсу в ході нинішньої виборчої кампанії".

Шибко виразив жаль з приводу "втрати судовою гілкою влади самостійності у прийнятті рішень і підкорення її президентській вертикалі у боротьбі з опозицією", відзначили у прес-службі.

"Фактично, відмова суду засвідчила також наявність цензури в українських ЗМІ, які фінансуються з держбюджету", - відзначив секретар політради СПУ. Це, на його думку, може розглядатися як зневаження свободою слова і правами громадян бути обраними, передбаченими Конституцією України і законом про вибори народних депутатів.

Як повідомлялося, 27 лютого Соцпартія подала у Верховний суд скаргу з вимогою відмінити рішення Центрвиборчкому про заборону використання партіями ефірного часу, виділеного кандидатам-мажоритарникам від цих партій для ведення агітації за рахунок коштів бюджету. На думку соціалістів, це рішення обмежує права кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах на агітацію на радіо- і телеканалах.

СПУ зажадала визнати неправомірними дії ЦВК "у частині обмеження у формах і засобах ведення агітації кандидатів в народні депутати, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах, у межах наданих їм 10 хвилин ефірного часу на регіональному радіо- і телеканалах", і відмінити постанову ЦВК від 22 лютого "Про роз'яснення Центральної виборчої комісії порядку використання кандидатами в народні депутати України, зареєстрованими в одномандатних округах, ефірного часу для проведення передвиборчої агітації за рахунок коштів державного бюджету України, які виділяються на підготовку і проведення виборів народних депутатів України 31 березня 2002 року".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування