Лідер "Трудової України" - за скасування депутатської недоторканності

Понеділок, 4 березня 2002, 11:14
Народний депутат України, лідер політичної партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко вважає, що необхідно скасувати депутатську недоторканність. Про це він заявив у неділю в Нікополі Дніпропетровської області під час зустрічі з виборцями.

За його словами, депутатська недоторканність суперечить засадам демократичного суспільства. "Свого часу (невдовзі після Всеукраїнського референдуму 16 квітня 2000 року) я одним із перших подав до Верховної Ради України заяву про зняття з себе депутатської недоторканності", - сказав Тігіпко. Він додав, що тоді ж він отримав відмову від голови ВР.

Крім того, Тігіпко є прихильником створення в Україні двопалатного парламенту. Він зазначив, що в майбутньому в Україні потрібно відмовитися від обирання депутатів за мажоритарними округами, і для представлення в парламенті регіонів запровадити другу палату.

Загалом щодо імплементації результатів всеукраїнського референдуму Тігіпко наголосив, що новий парламент "обов'язково повинен повернутися до голосування з приводу референдуму".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News