Переможець виборів вже визначений, вважає Томенко

Понеділок, 4 березня 2002, 13:36
На думку політолога Миколи Томенка, зараз інтрига парламентської передвиборчої кампанії залишилася у "боротьбі за абсолютні цифри і за кількість мандатів в мажоритарних округах". Порядок розташування лідерів у багатомандатному окрузі, на його думку, вже "змінити неможливо".

За словами директора Інституту політики, їм вдалося "зафіксувати, що 80% з тих, хто хоче голосувати за "Нашу Україну" та комуністів, будуть за них голосувати за будь-яких умов". "Треба втримати 20%, і є ще 20%, які не визначилися. За них іде боротьба", - пояснив Томенко в інтерв'ю журналістам в понеділок.

Він упевнений, що вже "великих сенсацій не буде" і зараз можна лише "дискутувати про порядок цифр". Станом на понеділок, 4 березня, він спрогнозував такі результати голосування 31 березня:

"Наша Україна" – 22-25%;
Компартія – 15-19%
"За єдУ" – 7-9%;
СДПУ(О) – 7-8%;
Партія зелених – 5-6%;
"Жінки за майбутнє" – 5-6%;
"Блок Тимошенко" - близько 4%;
Соцпартія - близько 4%;
"Блок Вітренко" - близько 4%.

Говорячи про спротив у передвиборчій агітації "Нашій Україні" (Микола Томенко балотується до парламенту за списком блоку Ющенка), він зазначив, що в регіонах протидія влади дає "дуже добрий ефект". "Харків тиждень обговорював історію з бігбордами "Нашої України", які заклеїли по маршруту пересування містом дружини президента", - навів він приклад.

"Всі бачать реальні прояви боротьби. Опозиційним є той політик, проти якого сильніше бореться влада. Якщо бореться проти Ющенка, то його бояться, отже, він по факту є опозиційним".

14 березня Томенко пообіцяв дати "жорсткий прогноз" на підсумки голосування.

Він також повідомив, що у день виборів буде проведено exіt-pools (опитування громадян на виході з виборчої дільниці), який організовують фірми СОЦІС та "Соціальний моніторинг", Київський міжнародний інститут соціології та фонд "Демократичні ініціативи". Мінімум буде опитано 12 тисяч виборців.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News