Грача можна було б віддати під суд і за використання службового становища

Понеділок, 4 березня 2002, 16:34
Голова Верховної Ради Криму Леонід Грач продовжує використовувати бюджетну газету "Кримскіє Ізвестія" у своїх політичних і передвиборчих цілях, що є використанням службового становища і грубим порушенням чинного виборчого законодавства. Про це у понеділок на засіданні Круглого столу "Преса і вибори" заявив голова Комітету з моніторингу свободи преси у Криму Володимир Притула.

За його словами, якби суд не зняв Леоніда Грача з виборів, то дані моніторингу Кримської преси, проведеного Комітетом у лютому, могли б стати основою для ще одного судового розгляду. За цими даними парламентська газета, "Кримскіє Ізвестія ", в лютому 93 рази писала про Леоніда Грача.

Для порівняння, кримський прем'єр Валерій Горбатов згадувався у цій газеті тільки 6 разів, представник президента у Криму Анатолій Корнійчук - 2 рази, а радник президента Сергій Куніцин – жодного разу.

За результатами моніторингу з освітлення діяльності політичних партій і блоків, найбільше в лютому кримські газети писали про блок "За єдину Україну!" - 68 згадок і КПУ - 51 згадка. Далі йде "Наша Україна" - 48, СДПУ(О) - 43, найменше писали про блок Юлії Тимошенко - 14 разів.

Комітет з моніторингу досліджує 8 кримських газет.

Українська правда, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування