Суд задовольнив скаргу соціалістів. Симптоматично, що це був не Верховний суд

Понеділок, 4 березня 2002, 17:27
Шевченківський районний суд Києва у понеділок, 4 березня, задовольнив скаргу Соціалістичної партії України на дії Державного комітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення, повідомляє прес-служба блоку.

Суд визнав незаконними дії Держкомінформу (яким зараз керує колишній соціаліст Іван Чиж) по направленню регіональним радіо та телекомпаніям рекомендацій, якими обмежувалися можливості використання кандидатами у народні депутати України ефірного часу, наданого їм для ведення агітації.

Суд постановив скасувати рекомендації Держкомінформу, викладені в телеграмі від 20 лютого 2002 року на адресу обласних та кримських державних радіо й телекомпаній, стосовно порядку використання кандидатами у народні депутати України ефірного часу, наданого їм для ведення передвиборчої агітації. Рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

Порівнюючи рішення Шевченківського районного суду Києва та Верховного Суду України, який відмовив Соцпартії у задоволення аналогічної скарги на дії Центральної виборчої комісії, що обмежила можливості кандидатів у веденні передвиборної агітації, виникає запитання - чому різні суди виносять різні рішення щодо аналогічних скарг?

Для СПУ ця відповідь проста: Верховний Суд України залежний від президентської вертикалі, а тому використовує всі можливості для обмеження участі Соцпартії у виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування