Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(О) щось підозрює і буде проводити паралельний підрахунок голосів

Понеділок, 4 березня 2002, 18:35
СДПУ(О) відпрацювала механізм контролю за підрахунком голосів на парламентських виборах, заявив в понеділок лідер есдеків Віктор Медведчук в інтерв'ю "Українській правді".

"У нас є у всіх 32902 виборчих комісіях наші представники. Буде по два спостерігачі, тобто за кожною комісією буде здійснювати контроль три людини. Члени комісії мають право отримати протокол, і вони зобов'язані отримати протокол і передати його в окружний штаб. Окружний штаб повинен передати його в центральний. Природно, ми будемо рахувати [голоси виборців]", - зазначив він.

"Якщо це називається паралельний підрахунок, назвіть це паралельним", - додав Медведчук. Причини, через які СДПУ(О) має сумніви в чесності ЦВК і збирається самостійно рахувати голоси, він пояснив туманно: "Для того, щоб був контроль".

Медведчук зазначив, що, "судячи за повідомленнями в ЗМІ" і "судячи за тиском на нашу партію", в ході передвиборчої кампанії спостерігалися зловживання. У відповідь СДПУ(О) "звертається зі скаргами до суду і виборчої комісії". Зі слів лідера есдеків, ЦВК задовольнила один з протестів об'єднаних соціал-демократів і винесла попередження СДПУ Юрія Буздугана за використання в передвиборчій агітації громадян іноземних держав.

Лідер СДПУ(О) також спростував інформацію про свої переговори з президентом Леонідом Кучмою і главою адміністрації президента Володимиром Литвином про підтримку блоку "За єдУ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...