Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тільки гарна поведінка Кучми наблизить момент його побачення з Бушем

Понеділок, 4 березня 2002, 19:34
Сполучені Штати не збираються впливати на вибір українців 31 березня, а зустріч Джорджа Буша з Леонідом Кучмою може відбутися лише після підбиття підсумків виборів. Про це заявила радник президента США з питань національної безпеки Кондоліза Райс в понеділок під час телемосту у прямому ефірі телеканалу "1+1".

Відповідаючи на питання українських журналістів, пані Райс зазначила, що Вашингтон уважно спостерігає за виборами в Україні. "Ми маємо надію, що вони будуть проводитися вільно, справедливо, згідно з міжнародними стандартами, і що після того ми навіть могли б поліпшити американо-українські стосунки", заявила вона. Сполучені Штати тепер чекають на день виборів, аби побачити, чи будуть вони відбуватися достатньо відкрито.

Щодо ймовірного впливу "американського фактору" на парламентські вибори, то Кондоліза Райс зазначила, що США абсолютно не повинні "відігравати жодної ролі у виборі кандидатів та переможців українських виборів". Американці підтримують вільні вибори по всьому світу, проте, за словами пані Райс, Сполучені Штати не мають жодного бажання "вплинути на результати українських виборів. "Але ми зацікавлені, щоб вибори відбулися відкрито", заявила вона.

Відносно ймовірної зустрічі Джорджа Буша з Леонідом Кучмою, радник президента США заявила, "коли завершаться вибори, ми розглянемо це питання, і наш Президент буде дуже радий зустрітися з президентом Кучмою, коли буде нагода просувати уперед американо-українські стосунки". Втім, Вашингтон завжди розглядає можливості зустрічей президентів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...