Каха Каладзе виступатиме за збірну України?

Вівторок, 5 березня 2002, 09:54
Сенсаційну заяву на своєму офіційному сайті оприлюднив гравець італійського "Мілану" Каха Каладзе. За словами Кахи, якщо до першого травня 2002 року не знайдуть його брата Левана, який був викрадений майже рік тому в Тбілісі, він прийме українське громадянство і виступатиме за збірну України.

Нагадаємо, що брат Кахи був викрадений невідомими 23 травня 2001 року в Тбілсі, і нині ще не було жодних повідомлень про місце знаходження Левана Каладзе та його подальшу долю.

Каха Каладзе:

"Мені дуже боляче, визнає Каха. Боляче тому, що кожен день я і моя сім'я чуємо від уряду і правоохоронних органів Грузії клятвені обіцянки в широкомасштабності слідства у справі Левана, однак практично за цілий рік слідчі ні на йоту так і не прокинулися. День у день нам обіцяють, що ось-ось (буквально завтра) з'явиться нова інформація. Виявляється, однак, тільки безпорадність, аморфність і байдужість Міністерства Внутрішніх Справ Грузії. Мені огидно тому, що майже чи не кожний високопоставлений грузинський чиновник вважав за потрібне заявити про свою участь в розслідуванні.

Участь кожного з цих людей зводиться в результаті до популістської метушні, пустого струсу повітря, викликаного страхом втратити своє робоче місце. У ці дні я багато думав про ситуацію, яка склалася і мені вперше стало соромно за те, що я належу до того ж народу, що і сотні бандитів, сотні дрібномаєтних повій від політики. Кожний день я прокидаюся і засинаю з думкою про Левана. Ось вже півроку мені про нього нічого невідомо. Я не знаю, живий він чи мертвий. Кожного ранку я прошу Бога про те, щоб одного разу я зміг би знову побачити свого брата поряд живим та усміхненим. Здається, Бог єдиний, на кого можна сподіватися і до якого можна хоч якось апелювати в сьогоднішній Грузії.

У ситуації, яка склалася я прийняв для себе доленосне, єдине можливе рішення. Воно було для мене складним, дуже складним. Полягає воно ось в чому. У тому випадку, якщо до 1 травня мій брат не буде знайдений, або якщо правоохоронні органи не зможуть надати моїй сім'ї неспростовні докази ефективного просування слідства, я буду вимушений прийняти українське громадянство і замість майки збірної рідної Грузії одягнути футболку збірної України. Я обізнаний, що регламент ФІФА забороняє виступати в складі якої-небудь збірної в тому випадку, якщо футболіст був заграний за іншу країну.

У зв'язку з цим я буду просити ФІФА про прецедент, який буде виключенням з правил. Я виявився в неможливій, нестерпній ситуації. Україна стала для мене другою Батьківщиною, як футболіст я виріс саме в київському "Динамо", і я упевнений в тому, що ФІФА піде мені на зустріч, простягне руку допомоги. Зараз вона мені необхідна, як ніколи", відзначив Каладзе.

Офіційний сайт Кахи Каладзе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування