Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пономарьов виходить в лідери турніру в Лінаресі

Вівторок, 5 березня 2002, 10:18
Українець Руслан Пономарьов, перемігши в 9-му турі англійця Майкла Адамса на шаховому супертунірі в іспанському Лінаресі, набрав 4,5 очка і розділяє перше місце з росіянином Гаррі Каспаровим, який в цей день відпочивав.

Руслан, граючи білими проти Адамса, був не проти контратаки Маршалла в іспанській партії. Підготувавши підсилення в дебюті він в кінцевому результаті отримав перемогу.

Перегравши Адамса, Пономарьов тим самим взяв реванш за поразку в першому колі цього турніру від англійського шахіста. Невдача спіткала львів'янина Василя Іванчука, який в гострій боротьбі поступився іспанцю Олексію Широву.

Остання партія туру між індійцем Віші Анандом та іспанцем Франциско Вальєхо завершилася внічию. Лідирують тепер Каспаров і Пономарьов, які набрали по 4,5 очка, але у росіянина одна партія в запасі, так що формально він все ще одноосібний лідер. У Широва і Ананда по 4 очка, у Іванчука і Вальєхо по 3,5. Адамс набрав 3 очка, але він також зіграв не вісім, як більшість учасників, а сім партій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...