Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма знову проти дебатів

Вівторок, 5 березня 2002, 10:20
Президент України Леонід Кучма повернув до парламенту закон України "Про проведення передвиборних теледебатів під час виборчих кампаній по виборам президента і виборам народних депутатів".

Пропозиції президента до закону зареєстровані у Верховній Раді 4 березня, повідомляється на офіційному сайті парламенту.

У своїх пропозиціях президент, зокрема, зазначає, що, враховуючи значну кількість кандидатів на виборах, більшість телепрограм в країні на період виборів "фактично перетворилася б в нескінченний політичний дискусійний клуб в ефірі".

Навіть в період проведення виборів суспільство потребує інформації не тільки про програми і позиції кандидатів політичних партій, але і про події в державі і за її межами, трансляції культурних, освітніх й інших програм, підкреслює президент.

Крім того, Кучма звертає увагу, що в законі участь в теледебатах передбачається тільки для кандидатів у президенти України і кандидатів у народні депутати в одномандатних округах. Тобто, за невеликим винятком, закон не передбачає участь в таких дебатах більшості кандидатів в народні депутати, включених у виборчі списки політичних партій і блоків.

На думку президента, законом про теледебати не враховується положення закону "Про вибори народних депутатів" про порядок розподілу відповідних коштів і ефірного часу.

У законі про теледебати передбачається, що перші теледебати повинні бути обов'язково проведені в повному обсязі вже під час виборчої кампанії, що практично неможливо, вважає Кучма.

Президент вважає, що і без прийняття цього закону між кандидатами в народні депутати досить широко проводяться телерадіодебати з їх власної ініціативи.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування