Сімферопольський суд вдруге відмовив Грачу

Вівторок, 5 березня 2002, 16:05
Голова Центрального суду Сімферополя відхилив касаційну скаргу кримського спікера Леоніда Грача щодо рішення цього ж суду про зняття Грача з реєстрації кандидатом у депутати Кримського парламенту.

Нагадаємо, що Верховний суд, в якому Грач оскаржив рішення Сімферопольського суду про своє зняття з реєстрації, повернув скаргу до суду першої інстанції, тобто у Центральний місцевий суд Сімферополя, який і виніс це рішення.

Суддя Опанасюк, який ухвалив рішення про зняття з реєстрації Грача, пояснює рішення про відхилення скарги, що згідно закону, рішення суду у цьому випадку є остаточним і оскарженню не підлягає.

Опанасюк допускає, що такий закон не є досконалим, однак на сьогоднішній день з норм Цивільно-процесуального кодексу випливає, що рішення суду не підлягає оскарженню в якому-небудь порядку, ні апеляційним судом, ні будь-яким судом взагалі. "Всі дії суду витікали з цих норм", - відзначив суддя. При цьому Опанасюк не уточнив, коли суд ухвалив таке рішення.

Крім того, як стало відомо, завтра буде оприлюднено заяву Ради Суддів Криму, де буде дана оцінка публічним висловлюванням кримських політиків з приводу останніх рішень судів, пов'язаних з виборами у Криму. Як очікується, судді розцінять таке висловлювання, як тиск на суд і неповагу до суду.

Українська правда, Крим

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...