Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін "балдєєт" від зухвалих домагань України

Вівторок, 5 березня 2002, 16:51
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін заявив, що "масований візит" у Київ західних політиків напередодні парламентських виборів є "приниженням і образою" України.

"Те, що сьогодні Захід здійснює масові візити сюди, раптом так вони полюбили Україну, так вони хочуть прозорості, особливо, так захотіли сильну Україну, що я, як у мене говорить внук, "балдєю" від таких заяв", - заявив Чорномирдін у вівторок у Києві, коментуючи на прохання журналістів візити західних політиків.

"То учора впритул не бачили і не хотіли помічати (Україну на Заході), і крім принижень нічого не робили для України, а сьогодні вони раптом захотіли", - відзначив посол, додавши: "Але хотіти нікому не шкодить, це зрозуміло, але не так же відверто і зухвало. Я вважаю - це приниження, це образа".

При цьому Чорномирдін заявив, що "не боїться" робити подібних заяв. Посол також заявив, що у Москві "спокійно" ставляться до української передвиборчої кампанії.

Відповідаючи на питання журналістів, Чорномирдін також заявив, що у Росії не точаться розмови про порушення у ході виборчої кампанії в Україні.

На думку посла, вибори в Україні будуть супроводжуватися "звичайним сплеском емоцій", як це було у Росії. "Сплески будуть, але нікуди не подінешся від цього, втім трагедії я тут не бачу", - сказав він, додавши, що на цьому не потрібно "дуже акцентувати увагу".

Чорномирдін також додав, що Москві "далеко небайдуже", що відбувається в Україні, оскільки вона є сусідньою державою, так само, як і українцям далеко небайдуже, що відбувається у РФ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування