Холод домовився з "Громадським радіо"

Вівторок, 5 березня 2002, 18:08
На черговому засіданні у вівторок, 5 березня, члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення обговорили питання "Про проект "Громадське радіо" у контексті розбудови громадського (суспільного) телерадіомовлення в Україні".

Як повідомили у прес-службі Нацради, розглянувши звернення керівника ЗАТ ТРО "Люкс" Андрейка і керівника проекту "Громадське радіо" Олександра Кривенка, Національна рада погодилась зі зміною умов ліцензії, яка належить ЗАТ ТРК "Люкс" на частоту 69,68 МГц у Києві для реалізації програмної концепції "розмовне радіо". Тепер ЗАТ ТРК "Люкс" необхідно переоформити свою ліцензію відповідно до нової програмної концепції мовлення.

Запланований на 28 лютого радіомарафон у рамках новоствореного проекту "Громадське радіо" не відбувся через заборону Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Цим марафоном мав розпочатися проект "Громадське радіо", а з 1 березня проект - 12 годин щоденного інформаційно-тематичного мовлення - мав з'явитися на київській частоті радіо "Люкс" - 69,68 УКХ.

Проект "Громадське радіо" мав бути відмежований від комерційних та політичних інтересів і передбачав, зокрема, роботу продукційної студії, яка б виробляла тематичні програми і ток-шоу соціального спрямування, а також випуски новин. Кілька радіостанцій у різних містах висловили бажання отримувати таку продукцію, а радіо "Люкс" запропонувало розширити експеримент, транслюючи весь її обсяг на своїй "некомерційній" частоті УКХ у Києві. Витрати на експеримент взялися покрити український Фонд "Відродження" та делегація Європейської комісії.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування