Жир запрошує Кучму 12 березня до парламенту. Єльяшкевич буде чергувати на трибуні

Середа, 6 березня 2002, 11:41
Голова тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин зникнення і вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Олександр Жир заявляє, що буде наполягати на заслуханні у Верховній Раді інформації про результати експертизи "плівок Мельниченка" і внесення до порядку денного питання про ситуацію у державі у зв'язку з підтвердженням їх достовірності.

У середу Жир заявив, що члени тимчасової слідчої комісії внесли у Верховну Раду проект постанови, згідно якому пропонується прийняти до уваги інформацію комісії про висновки щодо аудіозаписів розмов, зроблених у кабінеті президента України, які стосуються журналіста Георгія Гонгадзе і депутата Олександра Єльяшкевича.

Комісія також пропонує внести до порядку денного сесії і розглянути 12 березня 2002 року, у день уряду, питання "Про ситуацію у державі у зв'язку з підтвердженням достовірності аудіозаписів Мельниченка у кабінеті президента України".

Крім того, у постанові пропонується доручити підготовку цього питання тимчасовій слідчій комісії.

У постанові також пропонується запросити на сесію парламенту при розгляді цього питання президента України Леоніда Кучму, прем'єр-міністра Анатолія Кінаха, генерального прокурора Михайла Потебенька, голову СБУ Володимира Радченка і міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова.

У той же час Жир підкреслив, що дотримується "принципу: спочатку робиться, потім говоримо". "Ні у кого у країні немає сумніву у тому, що якщо Жир взявся за справу, вона буде доведена до кінця", - відзначив він.

Голова комісії також висловив думку, що народний депутат Олександр Єльяшкевич, який продовжує блокувати парламентську трибуну, і заявив, що буде робити це до кінця, виконає свою обіцянку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування