Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Провокації 9 березня минулого року організували Мороз і Тимошенко?

Середа, 6 березня 2002, 14:43
Лідери політичної партії УНА називають партію Юлії Тимошенко "Батьківщина" та СПУ серед можливих організаторів провокацій, що мали місце 9 березня 2001 року.

Про це було заявлено під час прес-конференції Едуарда Коваленка та Юрія Тими, яка відбулася цієї середи у Києві. Зокрема, говорячи про події минулого року Тима зазначив, що, незважаючи на те, що в акціях протесту крім УНА брали участь члени СПУ та "Батьківщини", постраждали тільки члени УНА. Після чого ані від соціалістів, ані від партії Тимошенко "допомоги реальної не було, віддуватися довелося нам".

Тому тепер лідери УНА ставлять питання: якщо всі разом брали участь, чому ці партії залишилися остронь? На думку Коваленка, відповідь на це питання така: СПУ та "Батьківщина" є представниками псевдоопозиції, які так само прагнуть влади і на підтвердження цього він висловив таку думку.

"Влітку (минулого року - УП) були пропозиції розформувати УНА, щоб лідери перейшли до складу іншої політичної структури. На думку Коваленка, це свідчить про прагнення цих політичних сил не допустити УНА на вибори. Крім того сили, що входять до "блоку Тимошенко" попрацювали з Юрієм Шухевичем, колишнім лідером УНА, який тепер входить до структури "Блоку Тимошенко".

На їх думку Шкіль був не правий, коли координував дії УНА з іншими партіями, адже у результаті виявилося, що лише члени УНА опинилися у в'язниці.

Проте лідери УНА стверджують, що "справжньої правди вони не знають, її потрібно з'ясовувати". Проте головна мета УНА - витягнути своїх побратимів з Лук'янівської в'язниці, і якщо УНА переможе на виборах, то вдасться витягнути принаймні 8 осіб, які зараз у в'язниці.

За словами Тими, він готовий відмовитися від "будь-яких власних амбіцій", щоб витягти ув'язнених.

Відповідаючи на питання журналістів Коваленко зазначив, що ставлення УНА до касетного скандалу, який він називає "так званий касетний скандал", аргументуючи це тим, що записи Мельниченка не мають законних підтверджень.

"УНА є партією, що бореться за правду, але вважає, що касетний скандал це бренд, який використовує псевдоопозиція, щоб прийти до влади".

Коментуючи це ж питання Тима зазначив, що причиною участі УНА в акціях протесту минулого року були не плівки Мельниченка, а смерть Георгія Гонгадзе. "Він був нашим побратимом і наша організація завжди була готова піднімати акції протесту позаминулого року", зазначив Тима.

Щодо наступного святкування Дня Народження Тараса Шевченка, то лідери УНА зазначили, що вони планують святкові акції, у всіх містах, де є осередки УНА.

У Києві відбудеться покладання квітів біля пам'ятника Шевченка, а також пікетування Лук'янівської в'язниці, очікують на провокації і намагаються вберегти від них членів партії, тому попереджають, що всі інші акції окрім цих "не співпадають з генеральною лінією УНА".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...